> Etusivu > Lapinkävijät Owla (Oulun seutu)

Owla

Tunturikerho Lapinkävijät Owla perustettiin 16.12.2006 Oulussa. Juuret ovat vuodessa 1984 jolloin perustettiin Suomen Matkailuliiton alainen Oulun Seudun Lapinkävijät (OSL). Owla toimii Tunturiladun alaisuudessa. Tunturilatu puolestaan on Suomen Ladun alainen järjestö. Liittyäksesi kerhon jäseneksi sinun on ensiksi liityttävä Tunturilatuun. Liittyminen käy kätevästi nettiosoitteessa www.tunturilatu.fi. Tunturilatu on luonnossa liikkuvien ja retkeilyä harrastavien yhdistys, jonka toimialueena on koko Suomi. Paikallistoiminnasta vastaavat tunturikerhot.

Sana Owla tarkoittaa tulvavettä. Se oli Oulujoen suiston kauppapaikan nimi 1300-luvulla. Kerhon toiminnan painopisteenä on vaellus- ja retkeilytoiminta, erätaitojen opastaminen sekä luonnon kunnioittaminen. Tämän kaiken pitävät sisällään Tunturisusiaatteemme http://www.tunturilatu.fi/index.php?sivu=22 . Arvostamme saamelaisuutta ja Kilpisjärven koulu  (Gilbbesjávrri skuvla)  http://www.enontekio.fi/fi/palvelut/koulutus-ja-opiskelu/kilpisjarven-koulu.html on kummikoulumme. Lapinkävijät Owlan toimintaan voit lähteä mukaan koska tahansa. Ota yhteyttä kerhotimikunnan jäseniin, heiltä saat tarkempia tietoja toiminnasta.

Owlan 2016 tiedote on postitettu jäsenille.

Halutessasi voit pyytää Owlan 2016 tiedotetta postissa lähetettäväksi lähettämällä sähköpostia lapinkavijat.owla(at)gmail.com. Löydät tiedotteemme näiltä sivuilta kohdasta Owlan tiedotteet, tutustu.

Suomen Ladun kertomaa

Onko yhdistyksessäsi tarvetta uusille retkeilynohjaajille? Suomen Latu tarjoaa jäsenyhdistyksille mahdollisuuden toteuttaa uusi sulanmaan lähiretkeilykurssi. Samalla kurssin aikana Suomen Latu kouluttaa 2–3 ohjaajaa, jotka voivat toteuttaa jatkossa kurssia yhdistyksen nimissä.

Tavoitteenamme on toteuttaa vuoden 2016 aikana yhteensä 10 kurssia. Kurssien valtakunnallinen markkinointi aloitetaan heti vuoden 2016 alussa. 

Edellä kerrotulle sulanmaan retkeilykurssille on Oulun Ladun toimesta Lapinkävijät Owlan ja Haukiputaan Ladun tukemana lähetetty anomus järjestää 2016 sulanmaan lähiretkeilykurssi esim. Rokualla tai Syötteellä. Jos kurssi toteutuu niin siitä tulee tiedottamaan sekä Suomen Latu että me järjestäjinä. Jos olet kiinnostunut niin ota yhteyttä Unto Ojalehtoon tai Hannu Liljamoon. Heidän yhteystiedot löydät sivuiltamme kohdasta Yhteystiedot.

Suomen Latu järjestää monenlaisia kursseja, jos kiinnostuit niin kurkkaa.

Kiilopäällä Suomen Latu tarjoaa jäsenilleen alennuksia, tutustu.

TÄRKEÄÄ:

 

Tunturivaeltajan viisi käskyä
1. Älä koskaan lähde yksin tunturiin
2. Varaudu aina pahimman varalle
3. Älä koskaan yliarvioi kykyjäsi
4. Opi tuntemaan luonto ja suojele sitä
5. Kunnioita tuntureita

Turvallista retkivuotta 2016!